ua en ru

Окупанти знову запустили по Україні "Шахеди": де оголошена тривога

Окупанти знову запустили по Україні "Шахеди": де оголошена тривога Фото: іранські безпілотники Shahed-136 (irna.ir)

Російські війська знову запустили по території України ударні безпілотники типу "Шахед" для повітряної атаки у ніч проти 3 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командування Повітряних сил Збройних сил України.

Сигнали повітряної тривоги зазвучали на півдні та сході країни після першої ночі.

"Група "Шахедів" на півночі Херсонщині! Рухаються у напрямку Дніпропетровщини!" - йдеться в оголошенні військових.

Окупанти знову запустили по Україні "Шахеди": де оголошена тривога

Оновлено о 01:36

Пізніше у Повітряних силах заявили, що "Шахеди" ворога летять у напрямку Кривого Рогу. Військові закликали місцевих жителів залишатися в укриттях.

Також зафіксована ще одна група дронів-камікадзе росіян на півночі Херсонської області. Дрони противника рухаються у напрямку Дніпропетровської області.

Оновлено 02:03

"Шахеди" на півдні Дніпропетровської області курсом на Кривий Ріг!.. Чергова група "шахедів" на півночі Херсонщини! Прямують на Дніпропетровщину!" - йдеться в оголошенні ПС.

Оновлено о 02:28

Пізніше у Повітряних силах повідомили, що атака ворожих "Шахедів" з півдня триває. Так, кілька нових груп дронів-камікадзе у Херсонській області рухаються на північ.

Військові додали, що решта груп "Шахедів" на Дніпропетровщині прямують курсом на Кривий Ріг.

Окупанти знову запустили по Україні "Шахеди": де оголошена тривога

Нічна атака дронів по України

Зауважимо, що перед цим російські загарбники вже запускали ввечері п'ятниці та після опівночі суботи кілька груп дронів-камікадзе.

Внаслідок ворожої повітряної атаки, зокрема, пролунали вибухи в Полтавській області. Глава ОВА Філіп Пронін заявив, що за попередньою інформацією є влучання в Миргородському районі, і постраждалих немає.

Пізніше, о 00:22, у Повітряних силах казали про відбій загрози через "Шахеди" противника. Проте вже о 01:06 було зафіксовано нові баражуючі боєприпаси загарбників.