ua en ru

Окупанти знову обстріляли Харківську область: є жертва

Окупанти знову обстріляли Харківську область: є жертва Фото: росіяни обстріляли Харківську область (Getty Images)

Російські військові в черговий раз атакували території Харківської області. Сьогодні, 8 жовтня, в результаті обстрілу загинула жінка.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Харківської обласної державної адміністрації Олега Синєгубова.

"На жаль, через терористичні атаки росіян знову гинуть цивільні мешканці Харківської області", - наголосив Синєгубов.

За його даними, внаслідок ворожого обстрілу міста Вовчанськ Чугуївського району загинула 65-річна жінка.

Ситуація в Харківській області

Російські терористи майже щодня завдають ударів по регіону. Найчастіше під вогонь потрапляють прикордонні населені пункти або ті, які знаходяться поблизу лінії фронту.

В неділю, 1 жовтня, ворог вдарив по Харкову ракетами С-300.Було зафіксовано удари трьох ракет у Холодногірському районі міста. Під ударом ворога також опинилося цивільне підприємство. На щастя, внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Удар по Грозі

В п'ятниць, 6 жовтня, російські терористи вдарили по селу Гроза Харківської області. Балістичні ракети "Іскандер" влучили у кафе та магазин. На момент атаки у кафе відбувалися поминки за полеглим військовим.

Серед жертв атаки 8-річний хлопчик. Цей удар став наймасованішим за кількістю загиблих у Харківській області з початку повномасштабної війни.

У Повітряних силах припустили, що росіяни вдарили по селу Гроза з Воронезької області. Від початку повітряної тривоги до удару пройшло близько 10 хвилин.

Прокуратура Харківської області показала, як виглядає місце удару.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.