ua en ru

Загарбники створили короткий курс для набору в окупаційні адміністрації через брак кадрів

Загарбники створили короткий курс для набору в окупаційні адміністрації через брак кадрів Фото: оупанти створили короткий курс для набору в окупаційні адміністрації (freepic.com)

На тимчасово окупованих територіях України через брак кадрів державного управління окупаційна влада запровадила практику курсів для майбутніх "управлінців".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Центр національного спротиву" в Telegram.

У повідомленні йдеться, що тепер достатньо кількох тижнів навчання аби очолити адміністрацію чи стати членом уряду псевдореспубліки.

"Тільки за минулий рік у тимчасово окупованій Луганській області за участі та сприянні російської академії народного господарства та державної служби було підготовлено 6 тисяч фахівців "державного управління" та "народного господарства" шляхом кількатижневих курсів", - зазначають у ЦНС.

Як зазначає Центр нацспротиву, у 2024 році розпочався другий етап навчання таких "фахівців". Цього року планується вишколити щонайменше сім тисяч управлінців.

"Про якість таких спеціалістів говорити, мабуть, буде зайве. Отож, до гуманітарної кризи через брак лікарів, вчителів, комунальників додалася ще й криза "державного" управління окупаційних адміністрацій", - підсумували у повідомленні.