ua en ru

Окупанти розсилають жителям Херсона повідомлення із закликом залишити місто, - ЗМІ

Окупанти розсилають жителям Херсона повідомлення із закликом залишити місто, - ЗМІ Фото: окупанти розсилають жителям Херсона повідомлення із закликом залишити місто (Getty Images)

Окупаційна влада Херсона розпочала масове розсилання повідомлень місцевим жителям із закликом залишити місто.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Медузу".

У повідомленнях окупанти просять місцевих мешканців виїхати на Лівий берег Херсонської області нібито через можливі обстріли житлових кварталів міста. За інформацією російських ЗМІ, такі СМС мешканці отримали 19 жовтня.

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що до лінії фронту на Херсонщині ЗСУ нібито стягнули багато сил і "найближчий час розпочнуть наступ".

Як пише "Медуза" з посиланням на головного гауляйтера Херсона Володимира Сальдо, окупанти планують перемістити на Лівий берег Дніпра та в регіони РФ приблизно 50-60 тисяч людей.

Крім того, заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський в Telegram показав фото "евакуації" місцевих мешканців з Херсонської області, яку організували окупанти.

"Так виглядає "евакуація". Як бачимо, людей не дуже багато і не думаю, що вони мають розуміння куди і наскільки вони їдуть", - написав він.