ua en ru

Окупанти обстріляли Станіслав та скинули авіабомби на Кізомис: шестеро поранених

Окупанти обстріляли Станіслав та скинули авіабомби на Кізомис: шестеро поранених Фото: окупанти обстріляли Станіслав та скинули авіабомби на Кізомис Херсонської області 8 травня (GettyImages)

У понеділок, 8 травня, російські окупанти обстріляли Станіслав та скинули авіабомби на Кізомис Херсонської області. Шестеро людей, зокрема 9-річна дитина, отримали поранення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника прес-офісу Херсонської ОВА Олександра Толоконнікова.

Оновлено. За даними Офісу генпрокурора, 8 травня окупанти здійснили чергові обстріли населених пунктів Херсонського та Бериславського районів. Травми різного ступеню отримало троє цивільних осіб.

Також російські війська завдали авіаційного удару по Станіславській громаді.

"Ворожий снаряд поцілив по будівлі сільради. Постраждало шість місцевих жителів, серед яких малолітня дитина", - йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Окупанти обстріляли Станіслав та скинули авіабомби на Кізомис: шестеро поранених

_____________

Оновлено. Через обстріл Станіслава постраждали вже шість мирних жителів. Серед них - дитина.

"Пʼятьох поранених військові доставили до Білозерської лікарні. Там їм надали меддопомогу та відпустили додому. Серед них - 9-річна дитина. Хлопчик отримав мінно-вибухові травми та поранення голови. Нині життю дитини нічого не загрожує", - розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За словами очільника регіону, одну поранену, 47-річну жінку, шпиталізували до Херсона у стані середньої тяжкості.

_____________

Зокрема, вдень російські військові обстріляли Станіслав, постраждали четверо людей.

"Також скиди авіабомб є і на Кізомис. У Кізомисі знову зруйновані два будинки внаслідок цього обстрілу", - розповів він.

Як повідомлялось, кількість загиблих через російський терористичний удар по Херсону зросла до 24. У понеділок, 8 травня, в лікарні померла жінка, за її життя лікарі боролися 5 днів.

Нагадаємо, у Херсоні сьогодні, 8 травня, місцеві мешканці чують вибухи. Наразі в регіоні оголошено повітряну тривогу.