ua en ru

Окупанти атакують Бахмут і Вугледар, щоб відстрочити наступ ЗСУ, - розвідка

Окупанти атакують Бахмут і Вугледар, щоб відстрочити наступ ЗСУ, - розвідка Фото: окупанти атакують Бахмут і Вугледар, щоб відстрочити наступ ЗСУ (GettyImages)

Російські окупанти атакують Бахмут та Вугледар Донецької області, щоб відстрочити наступ українських військ. Але як би ворог не намагався, наступ ЗСУ неминучий.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова.

За його словами, росіяни розуміють, що продовження українського контрнаступу і операції зі звільнення наших територій неминучі. Українські збройні сили готуються, і цей план буде втілено в життя.

"Тому ворог поспішає і зараз продовжує робити міцні атаки і по Вугледару, і по Бахмуту, розуміючи, що наступ українських сил неминучий, намагаючись його збити певним чином", - сказав він.

Розвідник додав, що активізацію російських окупантів не варто порівнювати з повномасштабним вторгненням, що відбулося на початку 2022 року.

"Ми бачимо, що вони не можуть виконати поставлені завдання, однак це не означає, що подальших спроб не буде. У ворога є резерв, є накопичена жива сила, щоправда, разом з тим є проблема з технікою та БК", - додав представник воєнної розвідки України.

Як повідомлялось, радник керівника ОП Михайло Подоляк заявляв, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

Нагадаємо, що Україна має терміново отримати те, що їй потрібно для перемоги у війні, оскільки Росія розпочала новий наступ на Донбасі.