ua en ru

Офіцери США консультують Ізраїль щодо наземної операції у Секторі Газа, - Axios

Офіцери США консультують Ізраїль щодо наземної операції у Секторі Газа, - Axios Фото: офіцери США консультують Ізраїль щодо наземної операції у Секторі Газа (Getty Images)

Сполучені Штати Америки, ймовірно, направили до Ізраїлю своїх офіцерів. Вони консультують місцевих військових щодо можливої наземної операції у Секторі Газа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Axios.

Видання зазначає, що інформацію про перекидання американських офіцерів розповіли два американські і два ізраїльські чиновники.

При цьому, як уточнило одне з ізраїльських джерел, до відправлених в Ізраїль військових США входить генерал-лейтенант Джеймс Глінн. Він раніше очолював спецназ морської піхоти та брав участь в операціях проти ІДІЛ в Іраку.

Журналісти уточнюють, що офіцери США не керують операціями, але проводять військові консультації.

"Насамперед йдеться про очікувану наземну операцію Ізраїлю. Американські офіцери поділилися уроками, які США здобули з боротьби з ІДІЛ у Мосулі (місто в Іраку - ред.)", - повідомляє видання.

Вторгнення ХАМАС до Ізраїлю

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Вони вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію проти терористів. Очікується, що у її рамках пройде введення військ на територію Сектору Газа.

При цьому ізраїльські військові вже провели кілька рейдів у Секторі Газа, в рамках яких було знищено угруповання бойовиків ХАМАС.

Ще сьогодні, 23 жовтня, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант наголошував, що його країна планує смертоносну атаку на Сектор Газа.