ua en ru

В Одесі світло вмикатимуть на 2-3 години, у місті працюють "Пункти незламності"

В Одесі світло вмикатимуть на 2-3 години, у місті працюють "Пункти незламності" Ілюстративне фото: в Одесі через атаку РФ будуть вмикати світло на три години (Getty Images)

Жителям Одеси почнуть вмикати електроенергію на дві три години на добу.

Про це розповів голова Одеської ОВА Олег Кіпер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Ділову Одесу".

За його словами, наразі без світла в регіоні перебувають понад сто тисяч абонентів. У місті та області також тривають ремонтні роботи тривають. До вечора енергетики намагатимуться збільшити кількість тих, у кого є електрика.

Також він зазначив, що у місті не будуть завчасно вимикати опалювальний сезон, оскільки це недоцільно.

"Ми сіли порахували. Якщо сьогодні це відключити, а на вулиці холодно, то всі увімкнуть кондиціонери, обігрівачі. Ми заощадимо 10 мегават, а отримаємо навантаження плюс 20. Тому вирішили не відключати", - сказав Кіпер.

Водночас мер міста Геннадій Труханов заявив, що в результаті обстрілу РФ було зупинено роботу ТЕЦ, двох котелень і насосних станцій "Інфоксводоканалу".

"Водопостачання та водовідведення відновлено. Дві котельні в Пересипському районі працюють, ТЕЦ запускають", - уточнив він.

За словами Труханова, в Одесі відкрили 161 комунальний "Пункт незламності". Там можна зігрітися, випити чай/каву, зарядити гаджети.

Обстріл Одеси

Вночі 25 березня в Одесі було чутно вибухи. Повідомлялось, що мешканці деяких районів залишилися без світла та води. Повідомлялося про роботу сил ППО.

Пізніше стало відомо, що під час атаки дронів-камікадзе по Одесі та області росіяни пошкодили об'єкти енергетичної інфраструктури. Зокрема, в ДТЕК зазначили, що вночі окупанти пошкодили один із високовольтних енергооб'єктів НЕК "Укренерго". Через це без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.

Наразі в Одесі не працює громадський електротранспорт, а дитячі садочки, які станом на 8:00 не мають світла, прийматимуть дітей у чергові групи.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.