ua en ru

Одеса планує запустити спеціальний трансфер до аеропорту Кишинева

Одеса планує запустити спеціальний трансфер до аеропорту Кишинева Ілюстративне фото: Одеса планує запустити спеціальний трансфер до аеропорту Кишинева (Getty Images)

Влада Одеської області хоче прискорити проїзд українців, які прямують до аеропорту Кишинева. Для цього планується запуск спеціального трансферу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера в Telegram.

За його словами, сьогодні, 10 січня, він зустрівся з делегацією представників Програми розвитку ООН в Україні. Головна тема - реалізація проекту "Аеротрансфер".

"Його мета: прискорити проїзд українців, які прямують до міжнародного аеропорту Кишинів. За наявності квитків на літак - пасажири зможуть користуватися спеціальним трансфером, який прямуватиме з Одеси до аеропорту", - уточнив Кіпер.

Він розповів, що така ініціатива розвантажить пункти пропуску через кордон у районі КПП "Маяки - Паланка - Удобне" та зменшить там зосередження великої кількості транспорту та людей.

Також в ОВА очікують зменшення навантаження на дороги області легковими автомобілями.

"Для запуску проекту "Аеротрансферу" нам потрібні автобуси, які здійснюють перевезення пасажирів. У цьому питанні розраховуємо на допомогу ПРООН", - додав чиновник.

При цьому він нагадав, що на реалізацію проектів ПРООН в Одеській області Європейський інвестиційний банк уже виділив 29 млн євро.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна розпитало експертів про те, як перетнути український кордон без затримок і проблем.