Насіння гарбуза - не лише смачний снек, а й справжнє джерело вітамінів. В якому вигляді його краще вживати, щоб дійсно отримати користь для організму?
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Ціле насіння
Таке насіння містить більше клітковини, яка покращує травлення та підтримує відчуття ситості. Зберігає всі антиоксиданти та мінерали, які можуть частково втрачатися при очищенні.
Міністерство сільського господарства США інформує, що у 30 г смаженого цілого гарбузового насіння міститься:
Очищене смажене насіння
Таке насіння легше пережовується і швидше засвоюється. Може бути зручнішим для додавання в салати, каші чи випічку.
Смажене очищене насіння забезпечує:
Щоб підсмажити ціле гарбузове насіння, потрібно дотримуватись таких порад:
Гарбузове насіння зберігається по-різному залежно від того, куплене воно в магазині чи свіжозібране з гарбуза:
Вас може зацікавити: