ua en ru

Наслідки обстрілу Києва: пожежі, прильоти та поранені

Наслідки обстрілу Києва: пожежі, прильоти та поранені Фото: перші наслыдки обстрілу Києва 23 січня (facebook com)

Через обстріл Києва вранці, 23 січня, почалися пожежі припаркованих авто, будинків та квартир, в одній з них знайшли частину ракети, що не розірвалася. На даний момент відомо про 21 постраждалого, ще одна жінка у стані клінічної смерті.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал мера Києва Віталія Кличка, КМВА, МВС України.

Святошинський район

У квартирі знайшли частину ракети, людей евакуюють

Як розповів Кличко, у житловому будинку в Святошинському районі в одній з квартир виявили не здетоновану бойову частину ракету.

"Відбувається евакуація людей з будинку", - розповів Кличко.

Внаслідок ракетного удару, як зазначили у КМВА, у Святошинському районі:

  • зафіксовано загоряння припаркованих автомобілів;
  • попередньо, є пошкодження дитячого садочку;
  • попередньо, є пошкодження одного будинку.

"Вже відомо про одного пораненого. Інформація уточнюється. Оперативні служби слідують на місце. Повітряна тривога триває. Перебувайте в укриттях!" - додали в адміністрації.

Пізніше у КМВА зазначили, що інформація щодо пошкодження дитячого садочку у Святошинському районі не підтвердилася, але поруч з дитячим садком загорілися авто.

Ще одна потерпіла

Крім того, за даними Кличка, у Святошинському районі ще за однією адресою горить квартира.

"Внаслідок падіння уламків у будинку пошкоджені балкони з 1 по 5 поверхи. В квартирі, де пожежа, виявили одну потерпілу", - додав мер.

Солом'янський район

Як розповів Кличко, у Соломʼянському районі в багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна.

"Наразі одного постраждалого госпіталізували медики в Соломʼянському районі", - додав він.

Також Кличко повідомив і про загоряння в кількох квартирах житлового будинку в цьому ж районі.

Крім того, на даний час відомо про те, що у Соломʼянському районі трапилось руйнування двоповерхової нежитлової будівлі, без загоряння.

Печерський район

За даними Кличка, у Печерському районі влучання в нежитлову будівлю.

"Підрозділи екстрених служб прямують на місце", - додав він.

Пізніше Кличко розповів, що у Печерському районі, де було влучання в нежитлову будівлю, виявили одного потерпілого. Екстрені служби продовжують гасити пожежу.

Дарницький район

В Дарницькому районі зафіксовано падіння уламків на дах багатоповерхового житлового будинку та на територію дитячого садочку.

"Інформації щодо постраждалих не надходило. Дані уточнюються", - констатували у КМВА.

Пошкоджено стадіон "Локомотив" у Києві

Внаслідок обстрілу пошкоджено спортивний комплекс "Укрзалізниці" в Києві. Одну людину поранено. Наразі на місці працюють вибухотехники та ДСНС.

"Після завершення рятувальних робіт буде оцінено масштаб пошкоджень. Тренування на сьогодні скасовані", - додають в повідомленні УЗ.

Дані про постраждалих

Як розповів Кличко, наразі вже 7 потерпілих внаслідок ранкової атаки на столицю. Більшість із них в Соломʼянському районі.

"Шістьох людей госпіталізували, одному постраждалому, 13-річному хлопцю, медики надали допомогу на місці", - зазначив він.

Четверо поранених і жертва

Внаслідок ракетного удару по Києву вже відомо про одну загиблу жінку та чотирьох поранених.

"Більшість - із мінно-вибуховими травмами. Інформація уточнюється", - відзітували у КМВА.

Кількість постраждалих продовжує зростати: жертв немає

Внаслідок російської ракетної атаки на цю годину (9:30) в столиці 18 постраждалих. Із них 13 - госпіталізовані, в тому числі троє дітей.

"Одному 13-річному хлопцю та чотирьом дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. Одну жінку доправили в реанімацію і продовжують надавати інтенсивну допомогу. Наразі постраждала жива!" - зазначив Кличко.

Пізніше Кличко уточнив, що в результаті російської ракетної атаки цієї години (10:30) у столиці 20 постраждалих.

"З них 13 шпиталізовано, у тому числі троє дітей. Одному 13-річному хлопцеві та шести дорослим постраждалим медики надали допомогу на місці. Одну жінку реанімували. Вона у тяжкому стані в реанімаційному відділенні, але жива!" - наголосив мер Києва.

Попередньо, унаслідок ворожого обстрілу Києва (на 11:30) одна людина знаходиться в стані клінічної смерті, ще 21 отримали поранення.

"На одній із адрес - загоряння в 3 квартирах з руйнуванням балконів з 1 по 5 поверх, попередньо виявили одну постраждалу та передали її медикам. Жінка знаходиться в стані клінічної смерті, лікарі борються за її життя. Рятувальники вивели на свіже повітря 30 осіб", - розповіли подробиці у МВС України.

Вибухи у Києві

Близько 5:30 23 січня територією України почала поширюватися повітряна тривога. Повітряні сили повідомили про запуск Росією ракет із стратегічної авіації. Пізніше з'явилася інформація про роботу ППО у Києві.