ua en ru

Обіцяють до кінця року. Угорщина затягує схвалення заявок Швеції та Фінляндії до НАТО

Обіцяють до кінця року. Угорщина затягує схвалення заявок Швеції та Фінляндії до НАТО Фото: Угорщина затягує ратифікацію заявок Швеції та Фінляндії до НАТО (GettyImages)

Ратифікація заявок Фінляндії та Швеції на вступ до Північноатлантичного альянсу має бути схвалена Угорщиною до середини грудня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника апарату прем'єр-міністра країни Гергеля Гуляша, яку приводить видання Politico.

"Уряд Угорщини підтримує членство Швеції та Фінляндії в НАТО і подав документи про ратифікацію до Національних зборів", - заявив Гуляш.

В Угорщині сподіваються на те, що приєднання нових країн до оборонного альянсу зробить його сильнішим. Тому розширення НАТО за рахунок включення до нього Фінляндії та Швеції буде ратифіковано не пізніше середини грудня.

"Можна обговорити питання, чи відповідає розширення інтересам національної безпеки Угорщини, але, згідно з повідомленнями, сказав, що зараз це не має значення", - додав чиновник.

Угорщина та Туреччина - єдині країни НАТО, які ще не ратифікували приєднання Швеції та Фінляндії до альянсу - процес, який розпочався невдовзі після вторгнення Росії до України у лютому. Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що не очікує, що Угорщина та Туреччина блокуватимуть розширення НАТО, але попередила про ризики відстрочення приєднання.