ua en ru

Новий тренер "Шахтаря". Інсайдер "засвітив" контракт, багаторічний соратник попрощався

Новий тренер "Шахтаря". Інсайдер "засвітив" контракт, багаторічний соратник попрощався Фото: Маріно Пушіч провів 2 роки в Роттердамі (Getty Images)

Сага з імовірним призначенням Маріно Пушіча на посаду головного тренера донецького "Шахтаря" підходить до завершення. Фахівець нібито підписав угоду з чемпіоном України.

Про це заявив журналіст Фабріціо Романо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на особистий Twitter інсайдера.

Нідерландсько-боснійський тренер невдовзі буде проголошений новим коучем "гірників". Команда перейде під його керівництво з рук в. о. головного тренера Даріо Срни.

"Маріно Пушіч щойно підписав тренерський контракт із донецьким "Шахтарем". Він негайно покине "Фейєнорд", – коротко сповістив про прийдешнє призначення втаємничений італієць.

Відхід свого помічника підтвердив керманич роттердамців Арне Слот. На прес-конференції перед матчем групового етапу Ліги чемпіонів проти римського "Лаціо" він тепло підсумував роки співпраці з Пушічем. Нідерландець шкодує через звільнення асистента.

"Кінцеві формальності ще не влагоджені, але вчора він попрощався з нами. Я знаю, що вчора він полетів до Барселони. Мені не вистачатиме його як дуже хорошої людини. Не було й дня, коли я б не відчував його підтримки та відданості. Це щось особливе", – зізнався Слот.

Керівництво "Шахтаря" 16 жовтня відправило у відставку Патріка ван Леувена. Призначеному перед сезоном нідерландському фахівцю не пробачили непереконливий старт футбольного року. "Гірники" з ван Леувеном на чолі провели 12 матчів (+7, =3, -2).