ua en ru

НКРЕКП навела вартість "зеленої" електроенергії відповідно до актуального курсу євро

НКРЕКП навела вартість "зеленої" електроенергії відповідно до актуального курсу євро Фото: НКРЕКП привела вартість "зеленої" електроенергії відповідно до актуального курсу євро (pixabay.com)
Автор: Юлія Бойко

Нацкомісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) переглянула тарифи на "зелену" електроенергію приведення їх у відповідність до курсу євро.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на відповідне рішення комісії від 30 вересня.

Так, у період з 30 грудня 2021 року до 30 вересня 2022 року "зелені" тарифи не переглядалися у зв'язку з військовою агресією Росії.

Відповідно до закону "Про альтернативні джерела енергії", "зелені" тарифи встановлюються на наступний квартал з урахуванням середнього офіційного курсу гривні до курсу євро НБУ за останні 30 календарних днів.

Як повідомлялося, 2 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна може стати "зеленим енергохабом" для Європи та нарощувати експорт, у тому числі "зеленої", електроенергії до ЄС, щоб замінити "брудні" російські енергоресурси.

Секретаріат Енергетичного Співтовариства хоче допомогти інвесторам у відновленні будівництва зелених електростанцій в Україні, що дозволить підвищити енергобезпеку держави та дати сигнал іншим інвесторам, щоб вони залучали нові засоби для розвитку галузі зеленої енергетики України.