ua en ru

Німеччина хоче обмежити імпорт російського ЗПГ із Росії, - Bloomberg

Німеччина хоче обмежити імпорт російського ЗПГ із Росії, - Bloomberg Фото: Німеччина хоче обмежити імпорт російського ЗПГ із Росії (GettyImages)

Уряд Німеччини хоче обмежити імпорт російського зрідженого природного газу. Це доповнить зусилля щодо зниження залежності Німеччини від постачання енергоресурсів до країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Bloomberg ознайомилось з урядовим документом, в якому прописані певні заходи щодо подальшого унеможливлення закупівлі російського ЗПГ.

"Федеральний уряд поінформував компанії, що вживе відповідних заходів, щоб по можливості виключити закупівлі російського ЗПГ", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що потоки газу до Європи трубопроводами з Росії впали до історичного мінімуму після вторгнення РФ в Україну минулого року. Щоб компенсувати дефіцит, постачання ЗПГ з усього світу різко зросло, зокрема з Росії, і не підпадає під санкції ЄС.

Тільки Великобританія офіційно заборонила імпорт зрідженого природного газу із Росії, при цьому багато з цих вантажів прямують до інших портів. Франція, Бельгія, Нідерланди та Іспанія продовжують приймати поставки російського ЗПГ, які нині становлять близько 6% імпорту газу на континент.

Уряд Німеччини знає, що російський ЗПГ доходить до імпортних терміналів у сусідніх країнах. Однак він не має інформації про транспортування та споживання палива в Європі, і тому він не може оцінити, скільки його зберігається в цей час.