Авокадо надзвичайно популярне серед українців. Його можна знайти в більшості магазинів і на ринках.Проте варто бути обережним. Адже не кожне авокадо буде здоровим і безпечним.
Яке авокадо не треба купувати - читайте в матеріалі РБК-Україна.
Гарне авокадо не повинно бути ані надто твердим (це ознака того, що воно ще має дозріти), ані дуже м'яким. Воно повинно мати однорідний колір шкірки без темних плям. Його м'якоть має бути світло-зеленою. Бурі або сірі прожилки чи плями свідчать про те, що фрукт зіпсований.
Існує ще одна важлива ознака, яку ми часто ігноруємо. Купуючи авокадо, обов'язково зверніть на неї увагу.
Зіпсоване авокадо найлегше розпізнати за темною барвою навколо плодоніжки. Навіть якщо решта плода виглядає бездоганно, внутрішня частина вже почала псуватися. Відрізання коричневої частини та вживання решти може бути ризикованим.
Небезпечні зміни не завжди помітні з першого погляду. Також можна не помітити зміни смаку авокадо, адже смакові рецептори не завжди вловлюють незначні відхилення. Однак, у будь-якому випадку, ви ризикуєте своїм здоров'ям.
Навіть якщо темна пляма біля плодоніжки авокадо невелика, все одно не варто його їсти. Цілеспрямоване споживання зіпсованого авокадо, навіть якщо частина здається свіжою, може призвести до небажаних наслідків.
З'ївши зіпсований фрукт, ви можете відчути:
Вас може зацікавити:
В матеріалі використані такі джерела: Daily Express, CNN Health.