Риба - смачна та корисна страва, але її розігрівання може стати справжнім викликом. Часто вона стає сухою, втрачає смак або наповнює всю кухню різким запахом.
Про кілька важливих правил, які допоможуть зберегти її соковитою та апетитною, розповідає РБК-Україна з посиланням на The Sun.
Головна причина - сильний запах. Під час нагрівання в мікрохвильовій печі риба виділяє жирні кислоти, які й створюють неприємний аромат, що може надовго затриматися на вашій кухні чи в офісі. Крім того, так рибу дуже легко перегріти й пересушити, через що вона втратить свою ніжну текстуру та смак.
Найпростіший і часто найкращий спосіб насолодитися залишками риби - просто дістати її з холодильника і дати нагрітися до кімнатної температури. Багато хто віддає перевагу саме цьому методу, оскільки він гарантує збереження смаку.
Особливо це стосується тонких шматочків риби. Їх краще не розігрівати взагалі, а додати холодними, наприклад, у салат.
Якщо ви все ж хочете з'їсти страву гарячою, найкращим помічником стане духовка. Цей метод підходить для товстих шматків риби, таких як лосось або риба-меч.
Запам'ятайте головне правило: рибу можна розігрівати лише один раз.
Повторне нагрівання створює ідеальні умови для розмноження бактерій, що може призвести до харчового отруєння. Це стосується і випадку, коли ви просто дістали рибу з холодильника, щоб вона нагрілася до кімнатної температури. Зберігати її знову не можна.
Будьте обережні з морепродуктами: з'їдайте залишки протягом доби, оскільки вони дуже швидко псуються.