ua en ru

Некоректно порівнювати вартість ракет NASAMS та іранських дронів, від яких гинуть українці, - Ігнат

Некоректно порівнювати вартість ракет NASAMS та іранських дронів, від яких гинуть українці, - Ігнат Фото: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (mil.in.ua)

У Збройних силах України прокоментували одну з публікацій в газеті New York Times, назвавши некоректним порівняння ціни дронів, які вбивають українців, і ракет, якими їх збивають.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

Він зауважив, що некоректно це порівнювати, адже іранські БПЛА загрожують життю мирних людей.

"Для їх збереження ЗСУ будуть використовувати все. Тут некоректно порівнювати, я бачив цей матеріал у західній пресі. Мені іноді здається, що в деяких газетах США та Європи є колонки для російських пропагандистів, де публікують суперечливі речі", - підкреслив речник ПС.

Ігнат нагадав, що ЗСУ використовують дорогі ракети та підіймають в небо авіацію під час загрози, аби захистити свою країну.

"Зрозуміло, що ракети, які використовуються, і Nasams, Iris-T - це дорогі ракети... Чи будемо ми їх застосовувати, чи підніматимемо в небо винищувачі, щоб збивати "шахеди"? Це дорого, але будемо. А як робить Ізраїль, коли збиває дешеві ракети? Їхні ППО та авіація в рази дорожчі за наші. Тут йдеться про життя і критичну інфраструктуру. Якщо Shahed влучає в об'єкт критичної інфраструктури, гинуть люди, і будуть великі збитки. Порівнювати абсолютно некоректно", - заявив речник Повітряних сил.