Риба вважається одним із найкорисніших продуктів. Щоб отримати максимум поживних речовин і мінімізувати навантаження на організм, важливо знати оптимальний час для вживання риби.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
За даними Medline Plus, вживання риби на початку дня може забезпечити стабільне вивільнення енергії та білка, що допоможе відчути ситість, що робить її гарним варіантом для обіду.
Крім того, поєднання риби з цільнозерновими продуктами та овочами допомагає контролювати рівень цукру в крові та підтримувати концентрацію.
Тоді як вживання риби на ніч може сприяти відновленню мозку та кращому сну. До того ж білки з риби легше засвоюються ввечері, ніж червоне м’ясо.
Американська асоціація серця інформує, що для серцево-судинної системи важливіша послідовність, ніж час. Тому вживання щонайменше двох порцій жирної риби на тиждень допомагає знизити рівень тригліцеридів та кров'яний тиск.
Тому найважливіше - це регулярно включати рибу у свій раціон.
Поєднання риби з корисними для серця продуктами, такими як листова зелень, горіхи, оливкова олія або багаті на клітковину зернові, посилює її захисну дію. Уникайте смаження у фритюрі, оскільки це може нейтралізувати користь омега-3.
Омега-3 жирні кислоти критично важливі для пам'яті, концентрації уваги та довгострокового здоров'я мозку.
В журналі Nutrition йдеться, оскільки омега-3 жирні кислоти допомагають регулювати нейромедіатори та цикли сну, то вживання риби на вечерю може бути особливо корисним для когнітивного відновлення та кращого сну.
Крім того, вживання риби на обід може підвищити концентрацію протягом дня.
Жирна риба, така як лосось, скумбрія, оселедець, сардини та форель, є головними джерелами EPA та DHA. Це незамінні омега-3 жирні кислоти, яких організм не може виробляти самостійно в достатній кількості.
Омега-3 можуть:
Національні інститути охорони здоров'я США повідомляє, що достатнє споживання омега-3 жирних кислот пов'язане з кращим здоров'ям серця, підвищенням рівня холестерину та тригліцеридів, а також захистом від вікового погіршення пам'яті.
Ось як правильно готувати та їсти рибу:
Вас може зацікавити: