ua en ru

Розумна інвестиція. Байден анонсував запит на пакет допомоги Україні та Ізраїлю

Розумна інвестиція. Байден анонсував запит на пакет допомоги Україні та Ізраїлю Фото: президент США Джо Байден (Getty Images)

Сполучені Штати мають виділити кошти для підтримки України та Ізраїлю – це інвестиція, яка принесе дивіденди наступним поколінням американців.

Про це заявив президент США Джо Байден, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його відеозвернення.

"Ми маємо виділити фінансові кошти для підтримки наших партнерів, включаючи Ізраїль та Україну. Це розумна інвестиція, яка принесе дивіденди наступним поколінням американців", - заявив Байден.

За його словами, пакет допомоги, який буде направлений до Конгресу, є безпрецедентним за своїм значенням для ізраїльської безпеки.

"Я попрошу Конгрес продовжувати спрямовувати зброю Україні, щоб Україна могла зупинити жорстокість Путіна", - додав він.

Скільки коштів може отримати Україна

За даними джерел Reuters, президент США запросить у Конгресу 60 млрд доларів допомоги для України та 14 млрд доларів – для Ізраїлю. Запит також включатиме 10 млрд доларів на гуманітарну допомогу, 14 млрд доларів на охорону кордонів США та 7 - на підтримку Індо-Тихоокеанського регіону.

Повідомляється, що половина із 60 млрд доларів, які Байден запитує для України, піде на заміну та модернізацію запасів зброї у США.