ua en ru

Наступ ЗСУ в Херсонській області поставив Росію перед дилемою, - британська розвідка

Наступ ЗСУ в Херсонській області поставив Росію перед дилемою, - британська розвідка Фото: ЗСУ успішно наступають у Херсонській області (Getty Images)

Успішний наступ ЗСУ у Херсонській області поставив перед Москвою дилему: бігти за Дніпро чи залишитися і оборонятися. Для стабілізації фронту можуть використовувати нові мобілізовані.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, Збройні сили України розпочали нову фазу наступальних операцій у Херсонській області 2 жовтня 2022 року. Просуваючись на південь, українські підрозділи відсунули лінію фронту ще на 20 км, переважно займаючи позиції на східному березі Інгульця на захід від Дніпра, але ще не загрожуючи основним оборонним позиціям Росії.

За даними британської розвідки, російські сили, як правило, відмовлялися від зіткнення та відступали. Російське командування, ймовірно, розглядатиме зростаючу загрозу для сектору Нова Каховка як одну зі своїх найнагальніших проблем. Пошкоджена переправа через Дніпро у цьому районі залишається одним із небагатьох доступних їм шляхів для поповнення сил.

"Перед Росією стоїть дилема: відведення бойових сил через Дніпро робить оборону решти Херсонської області більш надійнішою; але політичний імператив полягатиме в тому, щоб залишитися і оборонятися", - йдеться в повідомленні.

Росія направила більшу частину своїх сильно недоукомплектованих повітрянодесантних сил, ВДВ, на оборону Херсона. "Таким чином, у Росії нині мало додаткових, якісних сил швидкого розгортання, доступних для стабілізації фронту: вона, ймовірно, націлена на перекидання мобілізованих резервів на цей сектор", - зазначають у Міноборони Британії.