ua en ru

У МВС підтвердили спробу замаху на заступника голови Податкової

У МВС підтвердили спробу замаху на заступника голови Податкової Фото: у центрі Києва скоїли невдалий замах на заступника голови Податкової служби (t.me/getmantsevdanil)

Правоохоронці підтвердили спробу замаху на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура, який стався вчора, 17 серпня у середмісті Києва.

Про це в коментарі РБК-Україна глава МВС Ігор Клименко.

"Можу підтвердити, що Національна поліція попередила напад на заступника керівника Державної податкової служби України", - повідомило джерело.

Вказано, що оперативники карного розшуку ефективно спрацювали. Фігуранти затримані.

В Нацполіції розкрили подробиці

Як стало відомо, затримали зловмисників оперативники Департаменту карного розшуку Нацполіції разом зі слідчими та спецпризначенцями ГУНП м. Києва.

Фото: у центрі Києва скоїли невдалий замах на заступника голови Податкової служби (npu.gov.ua)

Так, правоохоронці змогли попередити напад саме в той момент, коли зловмисники з підготовленими битами вже направлялись у бік чиновника, який виходив з під’їзду свого будинку.

"Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до нападу з метою нанесення тілесних ушкоджень заздалегідь, тому вчора о 8 ранку затримали зловмисників безпосередньо під час замаху на скоєння злочину, таким чином фактично врятувавши посадовця", - йдеться в прес-службі Нацполіції.

Окрім бит, при собі нападники мали фото посадовця та його автомобіля, що вказує на замовний характер злочину.

Зловмисниками виявились раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни, їх затримали. Наразі слідчі з’ясовують хто замовив напад.

Порушено справу за ч. 1 ст. 14; ч. 2 ст. 121 КУУ - готування до злочину, нанесення тяжких тілесних ушкоджень групою осіб або вчинене на замовлення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років.

Що відомо про спробу замаху

Нагадаємо, що цього ранку очільник комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що у центрі Києва скоїли невдалий замах на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура.

Як розповів Гетманцев, інцидент стався вчора, 17 серпня у середмісті столиці, але поліція нібито просила не розголошувати до ранку жодної інформації.

Замовниками він називав "схемщиків", що втратили "бізнес" та додав, що виконавці були затримані та дають покази на замовників.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.