ua en ru

Мобілізацію і воєнний стан в Україні продовжать: названі терміни

Мобілізацію і воєнний стан в Україні продовжать: названі терміни Фото: мобілізацію і воєнний стан в Україні продовжать на 90 днів (GettyImages)

Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити воєнний стан і мобілізацію в Україні ще на 90 днів. Тобто, до 19 лютого наступного року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на тексти законопроектів, опублікованих на сайті Ради.

Зазначимо, глава держави Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроекти, якими запропонував продовжити мобілізацію і воєнний стан в Україні. Але до цього часу терміни не були відомі.

Тепер же, судячи з тексту законопроекту, Рада має затвердити текст указів від 7 листопада 2022 року та продовжити терміни мобілізації та воєнного стану.

У пояснювальній записці уточнюється, що терміни відраховуватимуться з 19 листопада.

Мобілізація в Україні: як проходить

Нагадаємо, що загальна мобілізація в Україні стартувала ще з 24 лютого 2022 року, після початку повномасштабної війни Росії проти України.

Додамо, нещодавно секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що мобілізація в Україні (вже триває третя хвиля) йде за планом і зараз немає потреби у додатковому наборі.

При цьому раніше міністр оборони України Олексій Резніков відповів на питання щодо можливого оголошення додаткової мобілізації. За його словами, це вирішуватиме саме Генштаб.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.