ua en ru

У Міноборони Естонії вважають, що Україна більш адаптована до війни, ніж РФ

У Міноборони Естонії вважають, що Україна більш адаптована до війни, ніж РФ Фото: міністр оборони Естонії Ханно Певкур (GettyImagеs)

Українська армія є чемпіоном світу з комбінування різних зразків озброєння та біль адаптована до війни ніж армія РФ.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

На його думку, наразі ключове питання в тому, скільки озброєння союзники можуть надати Україні і скільки вона його може прийняти.

"Я також говорив, що українська армія наразі є чемпіоном світу з комбінування різних зразків озброєння - у вас багато військової техніки, і ви повинні адаптуватися для її використання", - сказав Певкур.

Він зауважив, що українська армія показує приклад адаптатиції та навчання використання нового озброєння.

"Але ми маємо адаптуватися і діяти відповідно. Тому я вірю, що це також меседж, що під час війни українська армія показала, що вона здатна адаптуватися. То що ми більш адаптивні, ніж Росія? Так, я так вважаю. Ми разом із союзниками. Якщо порівняти українського солдата, навченого в західних країнах, з російським ув'язненим, то, очевидно, у вас якість підготовки краща", - каже він.

Міністр вважає, що така перевага є шляхом до успіху у війні, однак важливо розуміти, що у нас ніколи не буде настільки багато солдатів на полі бою, як у Росії. Це означає, що українські військові мають бути краще оснащені, краще підготовлені та мати кращу мотивацію.

"Це три ключові теми для перемоги і, можливо, формула перемоги в цій війні. Я щиро вірю, що ми не повинні зосереджуватися на тому, на що сподівається Росія", - підкреслив він.

Допомога Україні від Естонії

З перших днів повномасштабної війни Естонія засудила Росію, надала Україні військову та фінансову допомогу, а також прийняла тисячі біженців. Президент і прем'єр Естонії одними з перших відвідали Україну навесні минулого року.

Так, уряд Естонії схвалив новий пакет військової допомоги для України, що включає боєприпаси 155-мм калібру.

У серпні уряд Естонії ухвалив рішення передати Україні додаткову військову допомогу. Зокрема, партію ручної вогнепальної зброї та боєприпасів до неї.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.