ua en ru

Міністри G7 не дійшли згоди щодо використання заморожених активів РФ: обіцяють рішення у червні

Міністри G7 не дійшли згоди щодо використання заморожених активів РФ: обіцяють рішення у червні Фото: Президент Європейського центрального банку Крістін Лагард (getty images)

Міністри фінансів країн "Великої сімки" на зустрічі у Вашингтоні не змогли дійти згоди щодо шляхів використання заморожених російських активів на підтримку України. Вони продовжать працювати над можливими варіантами, які представлять лідерам G7 перед самітом в Італії у червні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times і Reuters.

Після безрезультатних дебатів міністри G7 заявили: "Ми підтверджуємо нашу рішучість забезпечити, щоб Росія заплатила за шкоду, яку вона завдала Україні. Суверенні активи Росії в наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими до того часу відповідно до наших правових систем".

"Ми продовжуватимемо працювати над усіма можливими шляхами, за допомогою яких заморожені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України відповідно до міжнародного права та наших відповідних правових систем, з метою інформування наших лідерів перед самітом в Апулії у червні", - йдеться у заяві.

Розбіжності у G7 щодо шляхів використання російських активів