ua en ru

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десерту

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десерту Рецепт різдвяного медово-макового пляцка (фото: кадр з відео)
Автор: Тетяна Самарук
Експерт: Лілія Цвіт

На Різдво можна приготувати традиційний медово-маковий пляцок. Поєднання ароматного меду, маку та ніжного тіста робить його улюбленою стравою святкового столу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал відомої кулінарки та фудблогерки Лілії Цвіт.

Рецепт медово-макового пляцка

Для макового коржа потрібно:

  • мак мелений - 125 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 150 г
  • манна крупа - 60 г
  • яблука натерті - 200 г
  • вершкове масло - 60 г
  • розпушувач - 10 г

Інгредієнти для медового коржа:

  • мед - 65 г
  • яйця - 4 шт.
  • цукор - 150 г
  • сода - 1 ч.л
  • борошно - 175 г

Список продуктів для крему:

  • сметана 20% - 900 г
  • цукор - 140 г
  • загущувач до вершків - 8 г

Спосіб приготування

Для макових коржів спочатку потрібно збити яйця з цукром до утворення пишної маси. Окремо з'єднайте манку з перемеленим сухим маком і додайте до збитих яєць. Додайте ще натерті яблука, розтоплене масло і ретельно перемішайте.

Перекладіть масу у форму, застелену пергаментом. Випікайте при 175 градусах 20 хв.

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десертуПриготування макового коржа (фото: кадр з відео)

Для медових коржів до яєць додайте цукор, мед та соду. Збийте міксером до однорідної пишної маси. Всипте борошно та замішайте тісто. Перекладіть у форму та випікайте при 175 градусах 20 хв.

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десертуПриготування медового коржа (фото: кадр з відео)

Кожен корж розріжте навпіл. Для крему до сметани додайте цукор, загущувач і збивайте до утворення пишної маси.

На низ покладіть медовий корж і змажте його кремом, далі макові коржі і знову медовий.

Медово-маковий пляцок на Різдво: рецепт святкового десертуРецепт медово-макового коржа (фото: кадр з відео)