ua en ru

Медикаменти за програмою "Доступні ліки": скільки часу дійсний рецепт

Медикаменти за програмою "Доступні ліки": скільки часу дійсний рецепт Ілюстративне фото (freepik.com)

Препарати з програми "Доступні ліки" призначаються лікарем для курсового лікування. Це означає, що їх важливо приймати безперервно протягом усього курсу, щоб досягти очікуваного ефекту.

Пацієнту важливо контролювати наявність ліків та вчасно звертатися за новим рецептом.

Іноді трапляється, що в аптеці немає потрібного вам препарату з програми "Доступні ліки". У таких випадках пацієнтам зазвичай пропонують замовити в аптеці потрібний препарат.

Термін дії електронного рецепту тепер становить:

  • 10 календарних днів - на наркотичні лікарські засоби;
  • 30 календарних днів - на ліки за програмою реімбурсації “Доступні ліки”;
  • 90 календарних днів - на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт.

Відлік терміну дії вашого електронного рецепта на "Доступні ліки" розпочинається з моменту його створення, тобто з того часу, коли лікар поставив електронний підпис. Це означає, що ви можете негайно вирушати до найближчої аптеки, щоб отримати необхідні ліки.

Знайти аптеку з договором із НСЗУ можна через:

  • контакт-центр НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже, де найближча аптека, яка має договір та відпускає ліки за необхідним напрямом;
  • дашборд на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/deqODTLZ. У меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації. Дашборд покаже аптеки, які відповідають вашому запиту, з адресами та контактами. Радимо попередньо зателефонувати в аптеку та уточнити, чи є в наявності потрібний вам лікарський засіб;
  • чат-бот "Спитай Гриця" https://t.me/SpytaiGrytsia_bot. Виконуйте вказівки чат-бота і він підкаже, де найближча аптека.