ua en ru

"Мавпа з гранатою". У ГУР відреагували на ідею Рогозіна про удар космічною ракетою

"Мавпа з гранатою". У ГУР відреагували на ідею Рогозіна про удар космічною ракетою Фото: Андрій Юсов, представник ГУР (Віталій Носач, РБК-Україна)

Колишнього главу "Роскосмосу" Дмитра Рогозіна можна порівняти з мавпою з гранатою після того, як він, ймовірно, запропонував вдарити по Україні космічною ракетою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова в ефірі телемарафону.

"Раніше говорили про мавпу з гранатою, а зараз - про Рогозіна з ракетою", - заявив Юсов.

Він припустив, що Рогозін міг справді запропонувати використовувати космічну ракету для обстрілу України, про що поки пишуть лише ЗМІ.

Представник ГУР підкреслив, що Рогозін - "російський нацист, схиблений на імперських ідеях, який дуже далекий від космічної галузі".

"Колись ракети запускали для наукового прогресу, щоб підкорювати космос, а сьогодні ці люди можуть обговорювати, як використовувати цю спадщину як лом, який має вбивати цивільне населення", - сказав Юсов.

Що передувало

Нагадаємо, раніше видання Bild стверджувало, що у його розпорядженні опинилися записи розмови Рогозіна з генеральним директором російського ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим, на яких вони обговорювали удар по великому українському місту космічною ракетою.

Таку пропозицію нібито передали російському диктатору Володимиру Путіну. Але невідомо, як він відреагував.