ua en ru

Путіну пропонували вдарити по Україні космічною ракетою, - Bild

Путіну пропонували вдарити по Україні космічною ракетою, - Bild Фото: Володимир Путін, російський диктатор (Getty Images)

Колишній глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін хотів використати космічну ракету для удару по Україні. Свій план він запропонував реалізувати російському диктатору Володимиру Путіну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bild у Telegram.

У виданні стверджують, що у їхнє розпорядження потрапили записи розмов Рогозіна з генеральним директором російського ракетно-космічного центру "Прогрес" Дмитром Барановим, на яких вони обговорювали удар по великому українському місту космічною ракетою. Її хотіли запустити з космодрому "Плесецьк", а на борт помістити авіабомби та боєголовки.

При цьому, за інформацією журналістів, Баранов побоювався, що важкі фугасні авіабомби або керовані боєголовки будуть перегріватися через надзвуковий вхід в атмосферу. Це питання Рогозін пообіцяв обговорити з конструктором Юрієм Соломоновим. За кілька днів той нібито знайшов рішення.

Також інші ризики такого "ноу-хау", які обговорювали Баранов та Рогозін, полягали в тому, що частини ракети можуть впасти на територію Росії, а похибка при ударі може становити 50-100 кілометрів.

Загалом, як стверджував Баранов, на підготовку такої операції знадобилося б близько 6 місяців. А Рогозін своєю чергою пообіцяв передати план Путіну.

"План був доведений до президента РФ 16 січня. Як він відреагував на нього - невідомо", - пише видання.

Нагадаємо, ще наприкінці минулого року російські пропагандисти повідомляли про те, що Рогозін отримав поранення під час обстрілу тимчасово окупованого Донецька.