ua en ru

Масова атака. Хакери РФ розсилають листи зі шкідливими лінками від Держспецзв’язку

Масова атака. Хакери РФ розсилають листи зі шкідливими лінками від Держспецзв’язку Фото: хакери РФ розсилають листи зі шкідливими лінками від Держспецзв’язку (freepik com)

В Україні фіксують масове розповсюдження електронних листів зі шкідливими посиланнями начебто від імені Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Таку активність асоційовано з хакерською групою UAC-0010 (Armageddon), її пов’язують з російською ФСБ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram установи.

"У разі переходу за посиланням із листа на комп’ютері буде створений RAR-архів (наприклад, "08.11.2022.rar"), що містить файл-ярлик із назвою "Засоби ТЗІ, які мають експертний висновок про відповідність до вимог технічного захисту інформації.lnk". Відкриття цього файлу призведе до завантаження шкідливих програм - зокрема і тих, що викрадають дані", - йдеться в повідомленні.

Розсилання електронних листів здійснюється за допомогою сервісу @mail.gov.ua. Тобто зловмисники ще ретельніше маскуються під представників державних органів.

Для довідки

Хакерське угрупування UAC-0010 (Armageddon) пов’язують із ФСБ РФ. Від початку повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну вони належать до переліку найактивніших угрупувань, які атакують Україну. Зазвичай зловмисники використовують болючі та важливі для українців теми.