ua en ru

Мариновані огірки з кетчупом за цим рецептом виходять просто супер

Мариновані огірки з кетчупом за цим рецептом виходять просто супер Фото: Мариновані огірки з кетчупом (Домашня кухня/ YouTube)

Шукаєте новий, незвичний, але водночас дуже смачний рецепт маринованих огірків? Ці огірочки з кетчупом виходять просто неперевершеними.

Як приготувати таку закуску, розповідає РБК-Україна з посиланням на допис кулінарки Jane Lubowitz у Facebook.

Інгредієнти:

Цей рецепт розрахований на 4 літрові банки.

Для маринаду:

  • Вода - 6 склянок (по 250 мл, тобто 1,5 л)
  • Цукор - 200 мл
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Кетчуп "Лагідний" - 250 г
  • Червона гостра паприка - 1/3 ч. л.
  • Оцет - 200 мл

На одну літрову банку:

  • Часник - 3 зубчики
  • Парасолька кропу
  • Духмяний перець - 2 шт.
  • Чорний перець горошком - 5 шт.
  • Лавровий лист - 2 шт.

Покрокове приготування:

Замочіть огірки в холодній воді на 2–3 години. Це зробить їх більш хрусткими та соковитими. Кріп наріжте шматочками по 5–7 см. На дно кожної стерилізованої банки покладіть часник, жменьку кропу, духмяний та чорний перець, а також лавровий лист. Потім щільно складіть огірки (великі огірки можна розрізати навпіл або на четвертинки).

У каструлі змішайте воду, цукор, сіль, кетчуп та гостру паприку. Ретельно перемішайте та доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет.

Два варіанти консервування:

Варіант 1 (швидкий)

Залийте банки з огірками гарячим маринадом і поставте стерилізуватися. З моменту закипання води в каструлі з банками, варіть їх протягом 12 хвилин. Після цього закатайте кришками.

Варіант 2 (для максимальної хрусткості)

Цей спосіб вимагає трохи більше часу, але огірки виходять особливо хрусткими. Залийте банки окропом і залиште на 15 хвилин. Злийте воду. Повторіть процедуру ще раз. На третій раз залийте огірки гарячим маринадом, закрутіть кришками.

Після того, як банки закатані, переверніть їх догори дном і накрийте теплим пледом або рушником. Залиште до повного охолодження.