ua en ru

Маринована капуста "п’ятихвилинка": смачна, хрустка і готова вже зранку

Маринована капуста "п’ятихвилинка": смачна, хрустка і готова вже зранку Фото: Як приготувати мариновану капусту (Консервація та Кулінарія)

Хрустка, ароматна й освіжаюча саме така виходить капуста “п’ятихвилинка”, яку господині готують, коли хочеться чогось смачного, але часу обмаль.

Рецептом швидкої капусти ділиться РБК-Україна з посиланням на публікацію Консервація та Кулінарія в Telegram.

Інгредієнти:

  • капуста - 2 кг
  • морква - 400 г
  • часник - 4 зубчики
  • (за бажанням) яблуко або буряк - для кольору та аромату

Для маринаду:

  • 150 мл рослинної олії
  • 150 мл 9% оцту
  • 100 г цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 3 лаврових листки
  • 5–6 горошин чорного перцю
  • 0,5 л води

Як приготувати:

Нашаткуйте капусту, натріть моркву на крупній тертці, а часник наріжте пластинками. Якщо хочете зробити закуску більш яскравою, додайте трохи буряка або кілька скибочок яблука.

Щільно утрамбуйте овочі у скляну банку або емальований посуд.

У каструлю влийте воду, додайте всі компоненти маринаду та прокип’ятіть 5 хвилин.

Залийте киплячим маринадом капусту, накрийте кришкою й залиште на ніч при кімнатній температурі.

Вже зранку страва готова, капуста виходить ніжною, з легкою кислинкою й виразним ароматом часнику.