ua en ru

Людмила Кіченок не впоралася з китайським викликом на старті WTA Elite Trophy

Людмила Кіченок не впоралася з китайським викликом на старті WTA Elite Trophy Фото: Людмила Кіченок навряд захистить титул у Чжухаї (facebook.com/UkrainianTennisFederation)

Українська тенісистка Людмила Кіченок у парі з норвежкою Ульрікке Ейкері зазнала поразки в першому матчі малого Підсумкового турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результат поєдинку.

WTA Elite Trophy, парний розряд, група B

Ейкері/Л. Кіченок – Ван/Сюй – 0:2 (3:6, 2:6)

У двох сетах українсько-норвезький дует поступився парі китаянок Сію Ван та Іфань Сюй. На стартовий натиск господарок корту Кіченок із Ейкері знайшли відповідь зі зворотним брейком. Далі суперниці йшли на рівних аж до восьмого гейму.

Саме тут Ван і Сюй несподівано легко вдруге переграли українку з норвежкою на "чужій" подачі. Та ще й "під нуль". Здобувши таку стратегічну перевагу, китайська пара тенісисток свого вже не віддала та з другої спроби реалізувала сетбол.

Ще простішою для них виявилася друга партія. Цього разу Ван і Сюй оформили по брейку на старті та під завісу сету. Натомість Кіченок та Ейкері відреагувати на ці випади китаянок не зуміли. Як наслідок, норвезька та українська тенісистки лише уникли розгрому (2:6).

Поразка фактично позбавила Людмилу Кіченок шансів на третій поспіль фінал WTA Elite Trophy. У другому поєдинку групового турніру вона в парі з Ейкері зустрінеться з дуетом японки Като та індонезійки Сутджіаді. Матч запланований на 25 жовтня.