ua en ru

У Львівській області від вітру падають дерева: українцям дали поради

У Львівській області від вітру падають дерева: українцям дали поради Фото: у Львівській області від вітру падають дерева (t.me/lvivpatrolpolice)

У Львівській області, як і в більшості областей України сильний вітер. Від нього навіть падають дерева.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на поліцію Львівської області.

"Вже фіксують падіння дерев, зокрема, на проїжджі частини. На місцях працюють дорожні служби, патрульні забезпечують регулювання руху", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначають, що в таку погоду варто бути уважними та обережними під час перебування на вулиці. А також:

  • не залишати автомобілі біля дерев, білбордів, тощо;
  • намагатись уникати прогулянок під розлогими деревами, лініями електропередач, рекламними щитами, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження;
  • у разі необхідності, одразу звертатись на лінію "102" або повідомляйте аварійні служби.

Оновлено. За даними "Львівобленерго", через пориви вітру на Львівщині зафіксовані відключення електроенергії. Енергетики відновлюють електропостачання.

"Сьогодні у Львівській області не впроваджені графіки аварійних чи погодинних відключень, однак зафіксовані знеструмлення внаслідок сильних поривів вітру. Через вітер гілки дерев з-за меж охоронних зон ліній потрапляють на проводи і спричиняють пошкодження мереж та знеструмлення", - йдеться в повідомленні.

Так, станом на 12:00 через негоду знеструмлені 67 населених пунктів повністю та 37 частково у різних районах області.

Як повідомлялось, у Карпатах у суботу, 18 лютого, погіршилися погодні умови. Українців закликають відмовитись від виходу в гори.

Нагадаємо, на сьогодні синоптики прогнозували в Україні сильні пориви вітру, в Карпатах до 40 м\с. Також не обійдеться без сильних снігопадів та дощів.