ua en ru

Лунін чи Кепа. Анчелотті вкотре переграв ситуацію з голкіперами "Реала"

Лунін чи Кепа. Анчелотті вкотре переграв ситуацію з голкіперами "Реала" Фото: Андрій Лунін досі не переконав Карло Анчелотті (Getty Images)

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті ніяк не може обрати основного воротаря команди до завершення сезону між українцем Андрієм Луніним та іспанцем Кепою Аррісабалагою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Marca.

Напередодні український кіпер провів 90 хвилин у фіналі Суперкубка Іспанії проти "Барселони". Натомість його конкурент перед цим провів повний поєдинок проти мадридського "Атлетіко" в півфіналі.

Анчелотті зібрався чергувати воротарів і надалі. Він анонсував вихід Луніна в 1/8 фіналу Кубка Іспанії проти того ж "Атлетіко" (18 січня). Кепа ж, за словами італійця, вийде в старті на "Альмерію" в чемпіонаті Іспанії (21 січня).

"Кепа повернеться в матчі Ла Ліги. Лунін же зіграє проти "Атлетіко". Ця гра (проти "Барселони" – ред.) була для Луніна", – коротко прокоментував воротарську дилему Анчелотті.

Раніше українець отримав позитивний сигнал щодо остаточної зміни ролі в "Реалі". Він нібито мав стати основним голкіпером "вершкових" у Прімері та Лізі чемпіонів до кінця сезону. Тим часом Кепа захищав би ворота мадридців у Копа дель Рей.

Андрій Лунін у складі "Реала"

Королівський клуб підписав воротаря влітку 2018 року. Луганська "Зоря" отримала за нього орієнтовно 8,5 млн євро.

Спершу набирався досвіду в орендах – "Леганес", "Вальядолід", "Ов'єдо", а згодом став дублером Куртуа. Після травми бельгійця залишався другим голкіпером команди до середини листопада. Контракт із мадридцями чинний до літа 2025-го.

Провів за "Реал" загалом 28 матчів у всіх турнірах, 9 із них – "сухі". Завоював у складі гранда чемпіонський титул Ла Ліги 2021/22, Кубок і два Суперкубка Іспанії, кубок Ліги чемпіонів 2021/22, Суперкубок УЄФА-2022 та тріумфував на Клубному чемпіонаті світу-2022.