ua en ru

Суперкубок не важить. Лунін отримав позитивний сигнал про роль в "Реалі"

Суперкубок не важить. Лунін отримав позитивний сигнал про роль в "Реалі" Фото: Андрій Лунін близький до ролі основного воротаря "вершкових" (Getty Images)

Голкіпер збірної України Андрій Лунін залишається фаворитом на роль основного стража воріт мадридського "Реала" до завершення нинішнього сезону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Marca.

Українець нібито остаточно виграв конкуренцію в Кепи Аррісабалаги. Уродженець Краснограда буде основним воротарем іспанського гранда в Лізі чемпіонів і чемпіонаті Іспанії.

Натомість Кепі дістанеться роль "першого номера" в Кубку Іспанії. Іспанський кіпер у листопаді потрапив у лазарет через ушкодження. Лунін став основним на 6 матчів поспіль і змусив керманича "Реала" Карло Анчелотті задуматися про рокірування воротарів.

У грудні-січні Лунін і Кепа виходили в старті по черзі. Нещодавно іспанець був основним у Копа дель Рей проти "Арандіни" (3:1) та в півфіналі Суперкубка Іспанії проти мадридського "Атлетіко" (5:3). Натомість українець повинен вийти в основі на "Альмерію" 21 січня в Ла Лізі.

Андрій Лунін у складі "Реала"

Королівський клуб підписав воротаря влітку 2018 року. Луганська "Зоря" отримала за нього орієнтовно 8,5 млн євро.

Спершу набирався досвіду в орендах – "Леганес", "Вальядолід", "Ов'єдо", а згодом став дублером Куртуа. Після травми бельгійця залишався другим голкіпером команди до середини листопада. Контракт із мадридцями чинний до літа 2025-го.

Провів за "Реал" загалом 27 матчів у всіх турнірах, 9 із них – "сухі". Завоював у складі гранда чемпіонський титул Ла Ліги 2021/22, Кубок і Суперкубок Іспанії, кубок Ліги чемпіонів 2021/22, Суперкубок УЄФА-2022 та тріумфував на Клубному чемпіонаті світу-2022.