ua en ru

Литва продовжить допомагати у відновленні України: прем'єри підписали спільну заяву

Литва продовжить допомагати у відновленні України: прем'єри підписали спільну заяву Фото: прем'єр України Денис Шмигаль та прем'єр Литви Інгріда Шимоніте (t.me/Denys_Smyhal)

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та його литовська колега Інгріда Шимоніте підписали спільну заяву про продовження співпраці у відновленні нашої держави після російський атак.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Дениса Шмигаля.

"Україна й Литва продовжать співпрацю у відновленні. Про це засвідчили у спільній заяві, яку підписали за підсумками зустрічі з прем'єр-міністеркою Інгрідою Шимоніте", - повідомив Шмигаль.

У заяві прем'єри також підкреслили важливість створення спеціального трибуналу, який має засудити винних у війні та злочинах проти України.

Крім того, Литва висловила повну підтримку формули миру президента України Володимира Зеленського.

"Також з пані Шимоніте підписали Угоду про технічне та фінансове співробітництво.
Це спрощує реалізацію проєктів допомоги Україні з боку Литви, зокрема в частині постачання різного обладнання, передачі технологій, впровадження реформ на нашому шляху до ЄС",- додав Шмигаль та подякував Литві за підтримку.

Допомога Україні від Литви

Литва є одним із союзників України, який допомагає Києву не лише зброєю та військовою технікою, а й навчає українських військових.

Нещодавно повідомлялося, що Литва доставила в Україну черговий пакет військової допомоги для Збройних Сил.

Також 17 листопада Литва передала Україні новий пакет воєнної допомоги. До нього увійшла партія генераторів, польових ліжок та сухих пайків.