Різдвяні та новорічні вечері традиційно супроводжуються великими порціями страв, солодощів і закусок. Одним із головних делікатесів на багатьох столах залишаються креветки - смачні, але потенційно проблемні для травлення.
Чому з цими морепродуктами на столі треба бути обережними, розповідає РБК-Україна.
Дослідження стверджують, що якщо креветки подані сирими або недостатньо термічно обробленими, вони можуть містити паразита анізакіса. Він здатний викликати сильний біль у шлунку, нудоту, блювання, а в тяжких випадках навіть кишкову непрохідність.
Крім того, креветки - продукт із високим вмістом холестерину. Тому людям з підвищеним його рівнем варто обмежити порції. Переїдання морепродуктів, особливо смажених або зі щільними жирними соусами, часто призводить до здуття, важкості та розладів травлення.
Ще один нюанс - високий вміст солі у більшості морепродуктів. У поєднанні зі святковим меню це може додатково навантажувати організм.
Експерти радять дотримуватися простих правил:
Вас може зацікавити: