ua en ru

Leopard 1 для України. ЗМІ дізналися, скільки танків може передати Німеччина

Leopard 1 для України. ЗМІ дізналися, скільки танків може передати Німеччина Фото: Німеччина схвалила постачання танків Leopard 1 Україні (Getty Images)

Уряд Німеччини схвалив постачання Україні 88 своїх танків Leopard 1. Однак у ФРН можуть виникнути проблеми з боєприпасами до них.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на німецьку газету Süddeutsche Zeitung.

Цей крок свідчить про зміну політики Берліна щодо танків для України. Німеччина схвалила плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву десятки старих Leopard після їхнього ремонту на загальну суму понад 100 мільйонів євро, пише газета.

Тим не менш, це може створити проблеми з боєприпасами до старих танків Leopard 1, оскільки вони більше не виробляються, а калібри їх снарядів відрізняються від нових Leopard 2.

Крім того, проблеми з боєприпасами можуть виникнути в ході поставок зеніток Gepard. Снаряди до них виробляються у Швейцарії, яка досі відмовлялася схвалити реекспорт в Україну на тій підставі, що це порушило б її нейтралітет. Однак, деякі швейцарські законодавці наполягають на тому, щоб країна переглянула свою позицію.