Креветки можуть стати справжньою зіркою столу, але чистити їх часто нудно і довго. Названо способи, які допоможуть швидко очистити підготувати морепродукт до приготування.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Serious eats.
Розморозьте креветки (якщо вони заморожені) і промийте їх під холодною водою. Візьміть гострі кухонні ножиці. Тримайте креветку однією рукою і ножицями відріжте голову, якщо вона ще на місці.
Проведіть ножицями по спині креветки, лише через панцир. Не прорізайте м’ясо, тільки оболонку, щоб дістатися до кишки.
Кінцем ножиць або зубочисткою витягніть темну жилку (кишку) вздовж спини. Промийте креветку під холодною водою.
В кінці розламайте панцир і зніміть його з креветки.
Тримайте креветку однією рукою за хвіст. Пінцетом або пальцями акуратно відокремлюйте панцир від тіла, починаючи від голови до хвоста.
Для швидкості можна залишити хвіст на місці - він красиво виглядає при подачі. Пінцетом захопіть край кишки біля голови. Обережно потягніть, кишка повинна вийти цілком. Якщо вона рветься, можна робити маленькі плавні рухи вздовж тіла.
Після видалення кишки промийте креветку під холодною водою, щоб залишки піску чи кишки були видалені.
Візьміть креветку в руку, зніміть голову, якщо вона ще на місці. Візьміть зубочистку і акуратно підчепіть панцир знизу (де черевце). Піднімайте панцир по спині креветки, рухаючись від голови до хвоста.
Креветки часто мають чорну "нитку" (кишку) вздовж спини. Вставте зубочистку під цю нитку та обережно витягніть її.
Щоб швидше почистити кілька креветок, працюйте за конвеєрним методом: спочатку знімаєте панцир усіх, потім витягаєте кишку, потім хвіст. Так буде значно швидше.
Вас може зацікавити: