ua en ru

Король Британії заявив, що російське вторгнення в Україну загрожує безпеці Європи

Король Британії заявив, що російське вторгнення в Україну загрожує безпеці Європи Фото: британський король Чарльз IIІ (Getty Images)

Російське вторгнення в Україну ставить під загрозу безпеки Європи та демократичні цінності. Проте світ не повинен стоять осторонь.

Про це заявив британський король Чарльз III, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euronews.

У четвер, 30 березня, британський монарх виступив у Бундестазі (німецькому парламенті). Він зазначив, що загарбницька війна, яку розв'язала Росія проти України, знову повернула лихо в Європу, яке приносить неймовірні страждання багатьом невинним людям.

"Безпека Європи, а також наші демократичні цінності перебувають під загрозою. Але світ не стояв осторонь... ми можемо черпати мужність у нашій єдності", - заявив король.

Варто зазначити, що візит Чарльза IIІ до Німеччини став його першої закордонною поїздкою у ролі короля. У Німеччині британський монарх також зустрівся з канцлером Олафом Шольцом та подякував йому за підтримку України.

Раніше король Чарльз III відвідав українських бійців, які проходили навчання у Британії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.