Авокадо вважають корисним фруктом, багатим на корисні жири, вітаміни та мінерали. Проте деяким людям його вживання може бути небезпечним.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Покращує раціон
Дослідження, опубліковане Current Develipments in Nutrition, показало, що вживання одного авокадо щодня пов'язане з кращою якістю харчування. Раціони учасників дослідження більше відповідали здоровим моделям харчування, включаючи зменшення споживання натрію та збільшення корисних жирів.
Авокадо є природним джерелом корисних для серця мононасичених жирів, клітковини, вітамінів і мінералів.
Вплив на вагу та травлення
Авокадо багате на клітковину та корисні жири, і якщо їх вживати в помірних кількостях, то вони можуть допомогти контролювати вагу, сприяючи відчуттю ситості та зменшуючи вісцеральний жир.
Клітковина в авокадо збільшує різноманітність кишкових бактерій і сприяє регулярному випорожненню.
Воно також діє як джерело енергії для клітин кишечника шляхом ферментації та відіграють певну роль у регуляції функції кишечника та стійкості до патогенів.
Зменшення запалення
Авокадо містить поживні речовини, такі як корисні жири, клітковина, калій, магній та вітамін B6, а також біоактивні сполуки, які допомагають контролювати рівень холестерину, кров'яного тиску та цукру в крові.
Ці компоненти також можуть зменшити запалення, що допомагає запобігти та контролювати серцеві захворювання, гіпертонію та діабет 2 типу.
Включення авокадо до збалансованого раціону може покращити його якість та споживання поживних речовин. Однак рішення вживати його щодня залежить від індивідуальних обставин.
Дорослим можна споживати від 3,5 до 7 склянок овочів на тиждень, таких як авокадо. Одне авокадо зараховується за 1 склянку, тому це чудовий продукт для регулярного або навіть щоденного вживання.
Авокадо безпечне для споживання більшістю людей, але варто споживати з обережністю при:
Вас може зацікавити: