ua en ru

Комендантська година і служба в церквах: як Київ святкуватиме Великдень

Комендантська година і служба в церквах: як Київ святкуватиме Великдень Фото: киян закликають уникати масових богослужінь під час святкування Великодня (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Києві під час Великодніх свят не будуть змінювати час комендантської години. Містян закликають надати перевагу перегляду богослужіння онлайн і не створювати масових скупчень у церквах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу КМДА.

"Міська влада нагадує, що відзначення Великодніх свят цьогоріч відбувається в умовах воєнного стану", - йдеться в заяві.

Тож в мерії просять мешканців столиці надати перевагу трансляціям богослужінь онлайн і пам’ятати про комендантську годину, що діє із 00:00 до 05:00.

В КМДА також звернулися до керівників релігійних громад із проханням обмежити проведення масових богослужінь і максимально забезпечити онлайн-трансляції з культових споруд на українських телеканалах та через Інтернет.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні під час святкування Великодня посилять заходи безпеки.

Додамо, також РБК-Україна повідомляло, чи скасують комендантську година в областях на Великдень.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та персональні дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.