Авокадо називають суперфудом, але користь цього плоду залежить від того, коли саме ви його з’їсте. Визначено час, коли авокадо працює на користь організму найбільше.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
За даними The Nutrition source, авокадо містить корисні жири, які можуть бути корисними для рівня холестерину. Однак немає чіткої думки щодо найкращого часу доби, щоб вживати їх для отримання цієї користі.
HCA Houston Healthcare повідомляє, що авокадо багате на клітковину, яка уповільнює травлення та допомагає довше залишатися ситим.
Дослідження, опубліковане на сайті Університету Лома Лінда, показало, що вживання половини авокадо під час обіду збільшує відчуття ситості та знижує рівень інсуліну після їжі.
Авокадо містять калій і магній, які сприяють розслабленню м’язів і сну, що робить їх потенційно гарним вибором для вечірнього перекусу.
Багате на поживні речовини
USDA повідомляє, що авокадо містить багато корисних поживних речовин, таких як:
Покращують стан кишківника
За даними Johns Hopkins medicine, клітковина та поживні речовини в авокадо сприяють здоровій травній функції та рідше викликають газоутворення через низький вміст фруктози.
Авокадо може допомогти покращити різноманітність корисних бактерій (мікрофлори) у товстій кишці.
Знижує ризик діабету
Гарвардська школа здоров'я інформує, що авокадо має низький глікемічний індекс (ГІ), багатий на клітковину, містять мало вуглеводів та багато мононенасичених жирів.
Щоб перевірити стиглість авокадо, зверніть увагу на такі ознаки:
Вас може зацікавити: