ua en ru

КНДР готує кіберпровокації на президентські вибори в США у 2024 році

КНДР готує кіберпровокації на президентські вибори в США у 2024 році Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (kremlin.ru)

КНДР може вдатися до кіберпровокацій під час виборів приезидента США в 2024 році та в Південній Кореї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Розвідувальне агентство в Сеулі заявило, що наступного року КНДР розпочне військові та кіберпровокації, оскільки режим Кім Чен Ина прагне підвищити свій авторитет під час виборчих кампаній у США та Південній Кореї.

Стверджується, що протягом останніх місяців Північна Корея призначила на ключові посади учасників попередніх провокацій, що вказує на те, що Пхеньян намагатиметься привернути увагу до своєї військової могутності, оскільки виборці в Південній Кореї обиратимуть членів нового парламенту, а в США відбудуться президентські вибори.

"Враховуючи минулу поведінку Північної Кореї та рівень її недавніх загроз проти Південної Кореї, ми докладаємо всіх зусиль для встановлення раннього попередження та готовності разом із відповідними міністерствами, оскільки провокації з боку Пхеньяна очікуються на початку року", - йдеться у заяві національної служби розвідки Південної Кореї.

Військова діяльність КНДР

Зазначимо, що Північна Корея регулярно заявляє про свій "безперечний статус ядерної держави" та влаштовує регулярні пуски балістичних ракет в бік Східного та Жовтого морів.

Раніше, 18 грудня, повідомлялося про нібито здійснення КНДР запуску балістичної ракети малої дальності у напрямку Східного моря. За кілька годин Пхеньян провів другі ракетні випробування. Тому прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда скликав засідання Ради національної безпеки.

На тлі серії ракетних випробувань США та Південна Корея працюють над загальною стратегією ядерної оборони, яка б дозволила до середини наступного року створити інтегровану систему стримування ядерної зброї Північної Кореї. Зокрема, вони хочуть до 2024 року завершити розробку всеосяжної інструкції щодо того, як разом стримувати та реагувати на ядерну загрозу КНДР.

23 грудня повідомлялося, що Південна Корея провела незалежні навчання, що імітують ядерну атаку КНДР, в рамках зусиль з відточування можливостей реагування на військові загрози Півночі.

До слова, ще у серпні лідер КНДР Кім Чен Ин закликав військове керівництво країни краще готуватися до війни.