ua en ru

Київ атакують найчастіше. Ігнат пояснив важливість захисту столиці

Київ атакують найчастіше. Ігнат пояснив важливість захисту столиці Фото: речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат (mil in ua)

Дискусії щодо розміщення засобів ППО в Україні є небезпечними. Ворог атакує нашу столицю найчастіше, тому вона потребує більше захисту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Ми не можемо розповідати, що і де захищено і яка кількість засобів (ППО - ред.). Але дискусії безумовно небезпечні в плані інформації...Військове керівництво, вище керівництво держави знає де, кого, скільки й чим атакують. Стільки ударів, скільки взяв на себе Київ, треба порахувати. Тому що Київ атакують найчастіше, а там де б'ють найчастіше - треба більше захисту. Це очевидно і має бути зрозуміло всім", - зазначив Ігнат.

Тому, за його словами, перекриватись протиповітряною обороною та розподіляти сили будуть там, де це найбільш необхідно.

"У нас є дуже багато важливих об'єктів держави, стратегічних об'єктів і треба це все перекрити. Україна велика, а засобів мало. Попри те, що нам Захід надав багато систем, по номенклатурі лише SAMP/T очікуємо. Але ж кількість, питання в кількості", - пояснив Ігнат.

Нагадаємо, що цієї ночі Україна знову опинилася під масованим обстрілом російських військ. Ворог за кілька хвиль атак випустив по Україні 30 ракет. З них 29 українським силам вдалось збити.

Додамо, що у повітряному просторі Києва всі ворожі цілі вдалося знищити.

Також ми писали про те, якою була особливість цієї нічної ракетної атаки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.