ua en ru

Кияни підтримали перейменування столичних вулиць та станцій метро: які назви обрали

Кияни підтримали перейменування столичних вулиць та станцій метро: які назви обрали Фото: кияни підтримали перейменування столичних вулиць та станцій метро (РБК-Україна)

У додатку "Київ Цифровий" завершилося голосування за нові назви для кількох вулиць та станцій метро у Києві. Користувачі сервісу підтримали чотири із п'яти пропозицій, які винесли на голосування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на результати голосування у додатку "Київ Цифровий".

За результатами голосування, пропозицію перейменувати станцію метро "Дружби народів" на честь історичної місцевості "Звіринецька" підтримали 76% користувачів.

За нову назву для площі Льва Толстого проголосували 83%, водночас підтримавши перейменування вулиці Льва Толстого на честь гетьмана Павла Скоропадського.

Оскільки у столиці вже існує вулиця Павла Скоропадського на Бессарабці (пролягає від Великої Васильківської до Басейної), з метою уникнути дублювання, пропонували також перейменувати вулицю Павла Скоропадського у Печерському районі на честь колишнього міського голови Києва Олександра Омельченка. Цю пропозицію містяни не підтримали, "за" проголосували лише 26%.

Окрім того, 88% учасників голосування погодилися із тим, щоб бульвар Перова став Воскресенським проспектом, а проспект Визволителів отримав назву на честь українського художника і співзасновника Української академії мистецтв Георгія Нарбута.

Також 90% підтримали пропозицію дати проєктній станції метро «Проспект Правди» нову назву "Варшавська" (станція розташовуватиметься поряд із Варшавським житловим масивом).