ua en ru

У Києві та низці областей оголошено тривогу. Попереджають про балістику

У Києві та низці областей оголошено тривогу. Попереджають про балістику Фото: колаж РБК-Україна

У низці регіонів України сьогодні, 25 березня, було оголошено повітряну тривогу. Попереджають про загрозу балістичних ракет.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили та карту повітряних тривог.

Повітряну тривогу було оголошено спочатку в Києві (17:23) потім у низці областей - Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Житомирській, Одеській, Миколаївській, Херсонській областях.

Оновлено о 17:31.

Повітряні сили повідомили про рух ракет у напрямку Кіровоградської області.

Також в Одесі було чути вибухи, а тривога поширилась на всі східні області.

Оновлено о 17:45.

Сигнал повітряної тривоги оголошено по всій Україні. Повітряні сили попередили про ракетну загрозу в Одесі - там було чути вибухи.

Оновлено о 18:00.

Киян попередили, що потяги в метро курсують червоною лінією від станції "Академмістечко" до станції "Театральна". А ось станції метро "Арсенальна" та "Хрещатик" працюють у режимі укриття.

"Нагадуємо, що під час повітряної тривоги метро не курсує наземними ділянками", - сказано у повідомленні КМДА.

Оновлено о 18:13.

У Києві та по областях почали оголошувати про відбій тривоги.

Жителів областей де оголошено тривогу просять зберігати спокій та у разі загрози пройти в укриття. Також варто нагадати, що в Україні заборонено знімати роботу ППО.

Де оголошено тривогу

У Києві та низці областей оголошено тривогу. Попереджають про балістику

Ракетний удар по Києву

Близько 10:30 25 березня в частині регіонів України було оголошено повітряну тривогу, у тому числі в Києві та області. У Повітряних силах попереджали про загрозу балістики. Майже одразу у Києві прогриміли вибухи.

Обломки ракет впали в кількох районах столиці. Зокрема, внаслідок ракетної атаки пошкоджено багатоповерховий будинок у Печерському районі. Спочатку було відомо про двох постраждалих. Потім кількість поранених почала зростати. Наразі відомо, що у п'яти з 10 постраждалих зафіксували гостру реакцію на стрес.

Додамо, що РФ вдарила по Києву двома балістичними ракетами, які запустила з території тимчасово окупованого Криму. Їх вдалося збити. Цей удар РФ став третім по столиці за останні п'ять днів. Детальніше про наслідки атаки – у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.