Картопля - один із базових продуктів у домі, але часто вже за кілька днів зберігання вона починає пускати паростки.
Де краще за все зберігати цей овоч взимку, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.
Авторка експерименту перевірила метод, рекомендований експертами Love Food Hate Waste, який дозволяє зберігати картоплю свіжою до трьох місяців і навіть довше без втрати смаку.
Секрет виявився у заморожуванні, але не сирої картоплі. Фахівці наголошують, що заморожувати можна лише варену або напівготову картоплю. Сира містить багато води, яка після розморожування перетворює бульби на водянисту й зернисту масу.
Для початку картоплю очищають (це не обов’язково, але полегшує процес), кладуть у холодну воду та доводять до кипіння. Середні бульби варять близько 10 хвилин- вони мають бути напівготовими. Далі картоплю відціджують, добре обсушують паперовими рушниками та нарізають великими кружальцями.
Після цього шматки викладають в один шар на деко та ставлять у морозильник приблизно на чотири години. Коли картопля повністю замерзне, її перекладають у пакет або контейнер для заморожування.
Через місяць частину картоплі розморозили в холодильнику та доварили у киплячій воді. За смаком вона не відрізнялася від тієї, що зберігалася у коморі. Навіть через три місяці заморожена картопля залишилася такою ж смачною та придатною до використання.
Експерти зазначають: у морозильнику картопля може зберігатися до року, але найкращий смак вона має в перші три місяці. Бонус такого способу значна економія часу під час приготування страв.
Заморожування - просте рішення, яке допомагає уникнути харчових відходів і забути про пророслу картоплю.
Вас може зацікавити: