Тунець - один із найпоживніших видів риби, багатий на білок, омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Але щоб отримати з нього максимум користі, важливо знати, як правильно його обирати, готувати та поєднувати з іншими продуктами.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Health.
Дієтолог Блер Кулі розповіла, що варто купувати тунець у власному соку, а не в олії. Це дозволяє додавати власні жири, соуси та начинки, щоб контролювати загальну кількість споживаного жиру.
Якщо ви зазвичай вживаєте тунець, упакований в олії, спробуйте вибрати той, що упакований в оливковій олії.
Крім того, варто шукати банку з низьким вмістом натрію. Надлишок солі підвищує артеріальний тиск і навантаження на серце та судини.
Звертайте увагу на етикетку - позначки "low sodium", "reduced sodium" або "без доданої солі" означають, що продукт містить зазвичай на 25-70% менше натрію.
Тунець можна їсти прямо з банки і це робить його чудовим варіантом обіду для зайнятих людей.
Він також є одним з небагатьох продуктів, які природним чином містять вітамін D - поживну речовину, яка має вирішальне значення для здоров'я кісток, мозку та імунітету.
Міністерство сільського господарства США повідомляє, що сам по собі консервований тунець містить:
Вживання тунця прямо з банки - це здоровий варіант. Але щоб покращити свій раціон, поєднуйте тунець з хорошими джерелами клітковини, білка та вуглеводами.
Одна велика банка тунця містить близько 40 г білка. Тож додавання інших продуктів разом допомагає створити збалансовану страву, яка дасть відчуття ситості на довго.
Приклади поєднань:
Вас може зацікавити: